Experiències europees de l'IES SERPISCategory : Erasmus + · No Comments · by Feb 20th, 2019

El dijous 14 de febrer vam rebre la visita d’un grup de docents italianes i/o responsables en orientació laboral, representants de diverses sedes de l’ENAIP Piemonte, associació amb objectius relacionats amb la formació, orientació i assessorament per a la inserció laboral i el desenvolupament professional i personal de la joventud.

Interessats específicament en les estratègies del centre per atendre la diversitat de l’alumnat i el tractament de l’educació inclusiva, vam rebre informació respecte a l’oferta educativa del centre, el nostre Programa d’atenció a la diversitat i, en general, respecte a les línies d’actuació que, en inclusió, es desenvoluparan en els centres escolars a partir del nou decret sobre Educació Inclusiva.

 

WhatsApp Image 2019-02-18 at 12.21.28

Poesia arcaica grega i temes d’avuí.

Category : Castellà · No Comments · by Feb 17th, 2019

Recentment, hem tingut el plaer d’organitzar per a l’alumnat de 1r de Batxillerat una conferència per part de MERCEDES MADRID, catedràtica i doctora de Filologia Grega, investigadora i especialista en cultura clàssica, mitologia i especialment en la dona en l’antiguitat.

Mercedes ha col·laborat en l’edició de diversos llibres de text sobre cultura i llengües clàssiques, ha impartit molts cursos de formació per al professorat  i també ha treballat en la Conselleria d’Educació com assessora de planificació educativa.

En ella jo destacaria dos perfils: el docent, persona formadora, tant amb l’alumnat com amb el professorat, per la qualitat i exhaustivitat dels seus coneixements, i persona comunicadora, per la capacitat tan fluida que té de transmetre eixos coneixements i d’empatitzar i arribar a l’audiència.

En aquesta ocasió s’ha dirigit a un públic jove per a parlar-los d’aspects socio-econòmics i culturals  de Grècia en el segle sisé abans de Crist i establir connexions i paralelismes amb els problemes i inquietuds d’avui en dia: les turbulències polítiques, els sentiments d’amor, de rebel·lió contra allò establert, d’amistat, d’odi, d’avarícia per coses materials, de temor pel futur, de temor per la mort…

merc

Els textos aportats, fragments de poesia arcaica grega, han servit per a il·lustrar les explicacions.

¡Gràcies Mercerdes!

Docents de l’Uruguai visiten el nostre institut

Category : Erasmus + · No Comments · by Feb 3rd, 2019
Docents de l’Uruguai visiten el nostre institut

El passat dilluns 28 de gener de 2019 els  professors Eduard Dotti i Eleonora Peluffo, de la Sociedad de Profesores…

Nou projecte Erasmus+

Category : Erasmus + · No Comments · by Feb 1st, 2019

El passat dia 23 de gener vam cel·lebrar una reunió de COCOPE en la qual, entre altres coses, es va presentar als assistents la sol·licitud per a un nou projecte Erasmus+ en el centre:

MIRAR EUROPA PER A INNOVAR EN LES AULES. NOVES METODOLOGIES I NOUS PROCESSOS DE GESTIÓ ESCOLAR.

 

er

Ara toca esperar!.

 

Llegir a Baixauli

Category : Valencià · No Comments · by Dic 6th, 2018
Llegir a Baixauli

UN DESTÍ INESPERAT, PERÒ, BRILLANT El passat divendres 30 de novembre, l’escriptor Manel Baixauli va ser entrevistat pels alumnes de…

Internacionalització del centre.

Category : Erasmus +, Formació · No Comments · by Nov 24th, 2018

El dimecres 21 de novembre va tindre lloc la 1ª sessió del Seminari MILLORANT LES COMPETÈNCIES PROFESSIONALS DELS DOCENTS (I).

Aquesta sessió estava dedicada a informar sobre el programa Erasmus + i la convocatòria que acaba de sortir per a l’any 2019, especialment per a les persones nouvingudes o desconeixedores del programa,  i també posar en comú intencions, voluntats i propostes per a encetar una nova sol·licitud.

Per què s’inclou aquest tema en un seminari de formació sobre competències professionals del professorat? La resposta és clara: la internacionalització d’un centre educatiu depén de les persones que treballen en ell. Podem analitzar els seus avantatges a dos nivells.

A escala de centre, que hi haja un equip docent format i capacitat en llengües estrangeres facilita una oferta educativa variada en programes lingüístics i, per tant, obri més oportunitats educatives per a l’alumnat. Conèixer el funcionament dels centres educatius d’altres països, els seus punts forts i dèbils i la cultura i societat que els envolta, ens ajuda a agafar perspectiva en el nostre context i ens permet replicar les propostes i idees que s’arreplegen.

A nivell individual, no hi ha dubte que l’experiència és absolutament enriquidora, profitosa i motivant i, a més, estimula la pròpia iniciativa per a ser millor en el nostre lloc de treball.

Els aspectes que es van tractar en la sessió són els següents:

  • Qui i què del programa Erasmus+: Comissió Europea, Agència Nacional, prioritats i accions del programa.
  • Enllaços interessants: Comissió Europea (Portal del participant, OLS…), Plataforma eTwinning, Plataforma School Education Gateway (catàleg de cursos, buscador de mobilitats, buscador de socis, eines i recursos didàctics…).
  • Plataforma d’experiències erasmus+ subvencionades per a conéixer exemples d’èxit.
  • Guia del programa per a la convocatòria 2019.deadline-2636259_640
  • Aspectes a considerar per a un bon projecte Erasmus: enfocament escolar integral, inclusiu, interdepartamental, amb diversitat de temes a desenvolupar,
  • Aspectes a considerar per a preparar la sol·licitud.

Amb un torn obert de paraula els participants van posar en comú els coneixements que tenien sobre el tema, dubtes, interessos, expectatives…

Finalment, acordarem una doble tasca individual: un passeig de lectura pels enllaços presentats i un exercici reflexiu sobre les necessitats del centre i sobre els interessos particulars, i com tot això pot revertir en la millora de l’aprenentatge de l’alumnat.

Compartirem un document que arreplegarà les aportacions de tots.

 

ÀNIM, el 5 de febrer és l’horitzó.

Europa: ti vedo e ti vivo

Category : Erasmus + · No Comments · by Nov 6th, 2018

Durante los días 14-25 de octubre, el centro ha actuado como anfitrión del equipo de docentes y estudiantes que participan en el PROYECTO K102 ERASMUS+, Europa: ti vedo e ti vivo.

Ha sido para nosotros un honor actuar de sede y centro de trabajo para este proyecto europeo que arrancaba en septiembre de 2016 y ya está llegando a su fase final.

En el proyecto han intervenido un total de 10 docentes y 23 estudiantes que han estado interactuando y trabajando en contínua comunicación con otros docentes y estudiantes de Italia, Grecia, Francia y Rumania.

Para el centro este proyecto, que ha ha tenido como objetivo investigar y profundizar en los valores que constituyen la esencia de la Unión Europea, ha significado hasta la fecha la mejor oportunidad de internacionalizar el centro y de explorar nuevas vías de enseñanza y aprendizaje incorporando nuevos contextos y nuevos colaboradores. Tanto los docentes como el alumnado participante han demostrado una gran capacidad de trabajo y de organización, combinando las responsabilidades propias del curso académico y las exigencias del proyecto en términos de realización de trabajos, procesos de investigación…

Toda una experiencia educativa enriquecedora, tanto a nivel profesional como a nivel personal.

PHOTO-2018-11-06-10-47-13

¡ENHORABUENA A TODAS Y TODOS!

Sentirse bien en la escuela

Category : Erasmus + · No Comments · by Jun 3rd, 2018
Sentirse bien en la escuela

Durante los días 9 al 15 de mayo, he tenido la oportunidad de visitar tres escuelas en la República Checa:…

Petra Braunová

Category : Erasmus + · No Comments · by May 18th, 2018

Supose que no vos dirà gran cosa el nom d’aquesta dona, Petra Braunová. Jo tampoc sabia res d’ella fins que la setmana passada vaig estar en la República Txeca i va caure en les meues mans un dels seus llibres de literatura per a xiquets i jóvens, quan em trobava a la biblioteca d’una escola de Primària-Secundària, com a part de les tasques d’un programa de visita de centres escolars finançat per Erasmus+. (Enseñando Europa. IES SERPIS, escuela multilingüe, integradora e innovadora. 2016-1-ESO1-KA101-024297). 

Concretament, l’escola era Základní škola Roudnice nad Labem de la població  Roudnice nad Labem, i allí precisament el professor responsable de la biblioteca i tres alumnes, que voluntàriament s’oferiren mentre que practicaven el seu anglés, ens transmeteren la seua satisfacció per què aquesta escriptora txeca, bastant coneguda allí,  havia anat al seu centre en dues ocasions  participant en diverses activitats per al foment de la lectura.

Una d’aquestes activitats va ser tant original com que durant la seua visita es creà una dinàmica d’interacció entre ella i els alumnes de manera que entre tots crearen una història, sí sí, improvisaren una història els personatges de la qual vivien la seua experiència tal com sortia del cap dels xiquets i es plasmava en els murals i textos que anaven elaborant.

2018-05-19-PHOTO-00000079 (1) (1)No cal ni dir la motivació que seria per als alumnes veure com una escriptora de renom es ficava al seu nivell i els ajudava, o al revés, es deixava ajudar en la construcció d’un relat per uns xiquets que l’acabaven de conéixer.

 

I una cosa en comú amb nosaltres: el llibre 3333 km, conta el viatge que fan un xiquet i son pare des de Xèquia fins a Santiago de Compostela, una història de relacions pare-fill al llarg d’aquest llarg l’itinerari.

 

Intercambio SErpis/Collège François Mitterrand de Arras

Category : Erasmus + · No Comments · by May 18th, 2018
Intercambio SErpis/Collège François Mitterrand de Arras

En la semana del 15 al 20 de abril tuvimos el placer de recibir a nuestros “correspondants” del norte de…