Experiències europees de l'IES SERPIS




Petra Braunová

Category : Mobilitats · by May 18th, 2018

Supose que no vos dirà gran cosa el nom d’aquesta dona, Petra Braunová. Jo tampoc sabia res d’ella fins que la setmana passada vaig estar en la República Txeca i va caure en les meues mans un dels seus llibres de literatura per a xiquets i jóvens, quan em trobava a la biblioteca d’una escola de Primària-Secundària, com a part de les tasques d’un programa de visita de centres escolars finançat per Erasmus+. (Enseñando Europa. IES SERPIS, escuela multilingüe, integradora e innovadora. 2016-1-ESO1-KA101-024297). 

Concretament, l’escola era Základní škola Roudnice nad Labem de la població  Roudnice nad Labem, i allí precisament el professor responsable de la biblioteca i tres alumnes, que voluntàriament s’oferiren mentre que practicaven el seu anglés, ens transmeteren la seua satisfacció per què aquesta escriptora txeca, bastant coneguda allí,  havia anat al seu centre en dues ocasions  participant en diverses activitats per al foment de la lectura.

Una d’aquestes activitats va ser tant original com que durant la seua visita es creà una dinàmica d’interacció entre ella i els alumnes de manera que entre tots crearen una història, sí sí, improvisaren una història els personatges de la qual vivien la seua experiència tal com sortia del cap dels xiquets i es plasmava en els murals i textos que anaven elaborant.

2018-05-19-PHOTO-00000079 (1) (1)No cal ni dir la motivació que seria per als alumnes veure com una escriptora de renom es ficava al seu nivell i els ajudava, o al revés, es deixava ajudar en la construcció d’un relat per uns xiquets que l’acabaven de conéixer.

I una cosa en comú amb nosaltres: el llibre 3333 km, conta el viatge que fan un xiquet i son pare des de Xèquia fins a Santiago de Compostela, una història de relacions pare-fill al llarg d’aquest llarg l’itinerari.

SHARE :

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *